Ocean Modules V8 M500 Intervention

Kvikk og kraftig. Dette er tredje generasjon ROV fra Ocean Modules med det unike konseptet med 360˚ bevegelsesfrihet.
V8 M500 er basert på 8 thustere med et svært avansert kontrollsystem som gir denne løsningen mye bedre manøvrerings egenskaper sammenlignet med en tradisjonell ROV.
Auto-hold pitch og roll gjør at ønsket vinkel og posisjon kan holdes på ubestemt tid. Kontroll systemet, kamera, sonar signal mm. overføres via høy hastighets Ethernet data kommunikasjon.
Og med dybde ned til 500m gjør det V8 M500 ideell til mange typer jobber der manøvrerings egenskaper er viktig.


M500 Teknisk Info     Demo-Video     System opsjoner

PRODUKTER-ROV

Ocean Modules V8 L3000 Offshore

Med V8 L3000 plattformen har Ocean Modules tatt det unike 360° kontroll systemet steget videre. I tillegg til å ha de samme manøvrerings egenskaper som V8 M500 her, åpner det seg flere muligheter. Med mer kraft, større ramme og 3000m dybde er det rom for mer utstyr og verktøy. Størrelsen øker også payload med nesten det tre doble til 30kg. I tillegg kan begge plattformene utstyres med en skid for tyngre verktøy og sensorer. På grunn av sin 360° bevegelsesfrihet, kan en 1 funksjons manipulator ofte erstatte en 4 eller 5 funksjons manipulator.


L3000 Teknisk Info     System opsjoner     

     

Spot.On

Spot.On er et patenterts data logge system utviklet av Ocean Modules som gir brukeren mulighet for å lagre video, sonar og posisjonsdata i sann tid. Alle typer data kan legges in i Spot.On, men det mest vanlige er video og sonar. All data er koblet sammen og trekkes i et kart, tegning eller bilde. Alle deler av lagrede data er avspill bart ved å klikke hvor som helst på trekkingen. Ved å klikke på attention point, så lagres tekst, stillbilde, posisjon, sonarbilde, dato, klokkeslett samt et merke på trekkingen. Spot-On genererer automatisk en rapport som inneholder alle lagrede data og kan leveres til kunde som papir rapport eller visuelt via Spot.On Viewer. Dette gjør at rapporten kan leveres til kunde direkte etter en inspeksjon.


Spot.On Teknisk Info     POSISJONERING.

…....


POSISJONERING

En av de største utfordringene er å ha kontroll på ROV posisjonen. Det finnes forskjellige systemer for å løse dette. Det mest anvendelige er et USBL system. Her er det mange system
å velge blant fra de som er beregnet for grunt farvann og til det dype hav. Ocean SAR hjelper kunden å finne en system løsning
som passer.

Mange av Ocean Modules ROV’er utrustes med Scout USBL.
Systemet er svært brukervennlig og kan benyttes helt ned mot
ca 1000 meters dyp.


Sonar Teknisk Info     Demo-Video

COPYRIGHT © 2016 OCEAN-SAR & SOFT TECH, BERGEN


ROV  HÅNDTERING

Det kan leveres mange forskjellige typer vinsjer til ROV systemene. Valget er ofte avhengig av behovet.  Den minste har plass til 400m ROV kabel (ROV umbilicals og tether) og kan lett plasseres bak i en varebil sammen med en V8 M500 ROV. I den andre enden har vi den mest komplette vinsjen som er utstyrt med tensjon.  Den sørger for at ROV kabelen alltid er stram og spoler seg fint ut og inn på vinsjen. Med tensjon, kan rov piloten ha full kontroll over vinsjen med fot pedal.

For de som skal operere på større dyp kan det være behov for et løfte system LARS (Launch and Recovery Systems) og TMS (Tether Management System) med ROV garasje. TMS er også utstyrt med thrustere for bedre kontroll under operasjon.
Ocean SAR leverer både LARS og TMS til begge ROV systemer.


Demo-Video

Hjem Produkter Tjenester Kontakt

Ocean SAR

ROV og UNDERVANNS UTSTYR

Hjem English